170. rész (2012. július 20.)

Ti már mind elkezdtétek tökéletességre fejleszteni a régi képességeiteket/készségeiteket, és ugyan az elméteknek még fel kell fognia ezt, ti már beléptetek a régi bölcsesség csarnokába és elkezdtetek rácsatlakozni az ott lévő bőséges tudásra. Ebből nem sok lesz látható egyenlőre az ébrenléti órákban, de ahogy az ajtók egyre jobban feltárulnak a különböző (tudat)állapotaitok között, elkezd átszivárogni az éber tudatotokba is. Hiszen már átléptetek a fátylon és már belemerültetek az összes lehetőség óceánjába, amire már utaltunk régebben, egy kis időbe telik hozzáigazítani magatokat ehhez az (energia)áramláshoz, melyben fokozatosan vagytok kitéve ennek az újdonságnak. Tekintsétek ezt az időszakot a próba és hiba periódusának, mint amikor a kerékpárt tanultátok hajtani, itt is van mögöttetek, aki vigyáz rátok és még a pótkerekek is fel vannak szerelve.

Azoknak, akik nem tudnak - vagy inkább nem akarnak - megnyílni ezekre a leckékre, a sokk nagyon nagy lesz azon a napon, amikor hirtelen úgy találják magukat, hogy teljes sebességgel tekerik a biciklit anélkül, hogy előgyakorlásuk lenne a kerékpározásról. Nem is kell mondani, hogy ez itt-ott több, mint lehorzsolt könyökkel fog járni. Ti viszont felvállaltátok a megmérettetést és a magasabb osztályba iratkoztatok, ahol lépésről-lépésre tanulhattok, meglelitek a magabiztosságot ahhoz, hogy ezt az új kerékpárt teljes sebességgel hajtsátok. Segítség és pótkerekek nélkül.

A kerékpár hasonlatot azért használtuk, hogy rámutassunk arra, hogy ez egy játékos folyamat, örömteli még ha kihívással teli és fárasztó is néha. Tehát, ugorjatok fel a biciklieitekre kedveseim, s ne zavarjon benneteket, ha néha lehorzsolódik a könyök vagy térd, miközben megpróbáljátok megtalálni az egyensúlyt. Nem számít, addig nem számít, amíg nem engeditek, hogy a “sérült” egótok megállítson abban, hogy újra felszálljatok a bringára és még egy kört próbáljatok tenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése