253. rész (2013. január 15.)


A nappalok egyre hosszabbak a Föld egyik részén. Idén a fény még feltűnőbb lesz mint eddig. Nem csak a külső fény, hanem az is amely belül ragyog. Érezni fogjátok magatokban, de e mellett képesek lesztek észrevenni a többiekben is. Egy érzékelhető, fokozatos tudás kezd kiemelkedni, az a tudás/tudat, hogy ti mind egyek vagytok. Más szavakkal az elkülönülés érzete elkezd elpárologni. Az egység bizonyossága megjelenik az elmétekben. Azt pedig jól tudjátok, hogy az elme a legmakacsabb eleme mindennek. Hiszen az elmétek az a részetek mely olyannyira igyekszik a régihez kapaszkodni. 

Mostantól viszont az elméteknek is el kell fogadnia azt a tényt, hogy már egy teljesen más világban éltek. Egy olyan világban, amely eltér attól melyben néhány hete voltatok. Ez nem mindig könnyű, hiszen az elme nagyon kitartó. Így ne lepődjetek meg, ha néhány trükköt megpróbál annak érdekében bevetni, hogy visszaállítsa magát abba az állapotba, amit oly sokáig ”normálisnak” fogadott el. Ez persze egy vesztett csata, az elme is jól tudja. Mégis tartogat pár trükköt az ingujjban. Hiszen nem is a munkáját végezné, ha nem próbálná meg legalább felszínesen ugyanazt tenni, mint amit eddig is tett. Ő volt a status quo védelmezője, így nem is mondhatsz mást rá, csak azt hogy igen jól végezte a dolgát.

Mindent megtett, hogy megpróbáljon bebetonozva tartani a régiben, hiszen ez volt a fő prioritása. De éppen úgy mint a szellemetek, az elmétek is szárnyra kap és lerázza a régi igát. Az első friss lélegzetvétellel egy lenyűgöző szövetségest is kaptok (az elme személyében – Tom), hiszen az elme prioritása ezentúl az lesz, hogy drasztikusan változzon. Ezentúl nem fogja az összes erejét arra használni, hogy visszatartson benneteket a változatos tapasztalatok, széles körében való elmerülésétől. Egy segédeszközzé válik, hogy elérjétek ezeket. Így ami egykor hátráltató tényező volt, most az egyik legnagyobb segítő lesz. Az elmétek fontos részetek, amint elkezd az új szerint működni. Sokat tud nektek segíteni az új információk megszerzésében. Szakadatlanul segíteni fogja az előre haladásotokat, mint fénypolgárok. 

Ismét mondjatok csak köszönetet magatoknak, amiért eljutottatok idáig. Az elméteknek is adjátok meg a jól megérdemelt köszönetet. Jelentős ellenfeletek volt, de nem azért, hogy kárt okozzon nektek. Azt tette amit tennie kellett. Elérte, hogy önállóan gondolkodjatok és ne fogadjatok el bármit csupán a külcsínje alapján. Ebben igen sikeres volt. Az elme okozta frusztráció nélkül valószínűleg nem változtattatok volna ekkorát a körülményeiteken, ugye? Újra beigazolódott, hogy a dolgok nem mindig azok amiknek látszanak. Így van ez az elmével is. Ennyit mára. Emésszétek csak, és talán egészen új szemmel fogtok az elmétekre nézni ezentúl.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése