119. rész - szabadítsd fel a lelked és engedd el az elméd

2012. április 15.

Ugye már említettük, hogy ehhez a munkához türelem szükséges, ezt továbbra is aláhúzzuk. Messze nincs még kész a folyamat, de mivel nem látjátok át teljesen, így nem veszitek észre, hogy milyen nagyrészt is teljesítettetek már. A magatok elé helyezett céljaitok puszta illúziók, kedveseim. Hiszen azok a célok, amelyeket felállítottatok az elmétekben, eltörpülnek azokkal a valódi célokkal szemben, amelyeket magatokban hordoztok. Még ha egész meggyőző képeket is varázsol a jövőről, kijelenthetjük, hogy közel sincs a valósághoz. Ez azért van, mert az elmétek nagyon korlátozott, így még a legvadabb álmaitokban sem tudjátok elképzelni, hogy mit tartogat a jövő, milyen világ vár rátok.

Hadd fejtsük ki ezt bővebben. Ugye az elmére utalunk itt, hiszen ahhoz fordultok, amikor megpróbáltok bármilyen eszmét/ötletet felállítani arról, hogy hová is vezet ez a megfeszített munka. Az elme úgy lett kondicionálva (nevelve), hogy bekorlátozzon titeket, hiszen képtelen olyan lehetőségeket felépíteni, ami kívül esik azon a nagyon korlátozott életmódon, ahogy az emberi lény él. Magyarán, az elmétek csupán a meglévő különböző variációit tudja elképzelni és ez nagyon korlátozott. Az az illúzió korlátozza, melyben csapdában van esve. Már pusztán a saját „dobozodon” kívül sem tudsz gondolkodni. Nem találhatod a megoldást a jövőre, hiszen nincs a szűk korlátok közt lévő elmédben hozzá eszköz/eszme, de MEGÉREZHETED. Így az egész kép radikálisan megváltozik. Ezt nagyon nehéz felfognod, hiszen úgy lettél nevelve, hogy pontos meghatározásokban gondolkodjon. Ugye úgy nevelték, hogy ne kövesd azokat a gondolataidat, amelyek a képzelet mélységeibe vezetnek, ragaszkodnod kell a valósághoz, így neveltek.

Elgondolkodtál egyáltalán már azon, hogy miért lett ez az emberek közt aranyszabályként felállítva? Nem lehetséges, hogy ez által biztosították azt, hogy gyökerestül kiirtsák a szabad gondolkodást? Ahogy a mondás is szól: szabadítsd fel az elmédet. Hadd formáljuk át ezt a szólást: Szabadítsd fel a lelked és engedd el az elméd. Ez sokkal hatékonyabb módszer a szabadság elérésére. Az elméd ugyanis mindig hatékonyan ki fogja találni a különböző korlátokat az életedhez, erre lett ugyanis benevelve. Ez a legfontosabb feladata, hogy a társadalom jól meghatározott korláti közt tartson benneteket.

Ez üres beszédként hangozhat, de egy dolog legyen világos, nem láthatjátok a ragyogó jövőtöket, mert az elmétek képtelen erre. Ezért lehettek most kétségbe esve, hiszen a béke és a jólét puszta múló ábrándnak tűnik. Ebben igazatok is van, amíg az elme uralta világban vagy, addig ez csupán egy távoli álom marad. Kedveseim, ideje jobban a szívedre hallgatni.

Az álmaitok épp most válnának valóra, csak nem tudjátok tisztán látni őket (az elmétekkel – Tom). Úgy lettetek nevelve, hogy elfelejtsétek/elrejtsétek azt a nagyságot, ami a „valóság” fala mögött húzódik. Mi látjuk ezt, és nap mint nap éljük is, így jól tudjuk, hogy nem álom (nem képzelet). Mi valóságként látjuk, és amikor a ti világotokra tekintünk, akkor csak egy félresiklott álmot látunk. Hiszen egy olyan világban éltek, amelyet rossz szándékú erők álmodtak meg. Egy olyan világban, amely csupán néhány lelket tud kielégíteni. A ti valóságotok nem több egy álomnál, a legrosszabb szándékkal létrehozott álom. Mint ahogy a vak ember, ti sem vagytok képesek átlátni ezen az álomszerű délibábon, így nem tudjátok meglátni a mögötte húzódó gyönyörűséget.

Visszatérve a hatalmas munkára, amit végeztek. Ez nem hatástalan, nincs egy nap vagy pusztán egy perc sem, amely ne segítené a beharangozott jövő megszületését. Ti lehet, hogy nem látjátok a munkátok gyümölcsét még, de mi igen, és csodálattal tekintünk rá. A fény már sok helyen átszűrődik, olyan helyekre is vetül, ahol eddig állandó sötétség volt. Ezzel a fénnyel a valóság is beléphet, lépésről-lépésre, napról-napra. Amikor azt mondjuk realitás, akkor arra gondolunk, amiben mi is osztozunk, nem pedig arra az illúzióra, amelyet az elnyomóitok rajzoltak fel.

Hadd pihenjen egy kicsit az elméd. Lehet, így a szíved segíteni tud egy kicsit tisztábban látni ennek az üzenetnek az igazságát. Hiszen mélyen belül jól tudjátok, hogy a világ napról-napra változik, és egyre jobban hasonlít arra, amiben reménykedtek (hogy lesz).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése